ZPRÁVY Z ODDÍLU ▲ přehled zpráv ▲

62. ROČNÍK KOŠAŘOVA MEMORIÁLU
V PRSAŘSKÉM TROJBOJI

SK Radbuza Plzeň, 22. února 2014

 

rozpis              kompletní výsledky                přehled vítězů             foto na rajce.cz

 

V sobotu 22. února 2014 se uskutečnil jeden z plaveckých závodů s nejdelší tradicí – 62. ročník Košařova memoriálu v prsařském trojboji. V kategorii mužů se přepisoval rekord závodů, pohár pro vítěze v kategorii žáků získal domácí závodník. V letošním roce přidali pořadatelé jednu novinku – populární štafety 4 x 50 metrů prsa žen a mužů.

 

Závod je pořádán na počest předválečného člena Radbuzy Antonína Košaře. Výkony závodníků jsou bodovány podle tabulek Českého svazu plaveckých sportů a vítězí soutěžící s nejvyšším bodovým součtem.

 

Velkým úspěchem byla obhajoba prvenství Jana Kutila z PK Slávia VŠ Plzeň, loňského pokořitele všech tří rekordů. „V tomto období jsem na začátku tréninkové přípravy“ řekl Kutil, pro kterého byl čas z druhé disciplíny memoriálu velkým překvapením a jak dále dodal: „že budu o čtyřicet jedna setin sekundy rychlejší než před rokem, to jsem opravdu nečekal“. Nový rekord závodů v disciplíně 100 m prsa má hodnotu 1:02,43.

Druhé místo si vybojoval Marián Dragúň (Bohemians Praha) a o jeden stupínek pod ním byl Martin Bejček (Vodní stavby Praha).

 

Velkou radost pořadatelskému klubu přineslo vítězství domácího borce Václava Čermáka. Druhé místo si vyplaval Filip Slanina (Baník Sokolov) a o příčku níže skončil Adam Karnold (Slávia VŠ Plzeň).

 

V kategorii žen zvítězila Barbora Závadová z Klubu plaveckých sportů Ostrava. Jasně zvítězila ve všech disciplínách trojboje, za přihlášenými maximy však zaostala ze stejného důvodu jako Kutil. Takže stávající rekordy budou výzvou pro závodnice v příštím ročníku. Pro stříbrnou medaili si „připlavala“ do Plzně Tereza Martínková (Bohemians Praha) a pro bronzovou medaili Michaela Kadlecová z brněnské Komety.

 

Kategorii žaček ročníku narození 2000 – 2004 ovládla Barbora Veselá ze Slávie Chomutov, která svými zaplavanými časy procházela jasně celým memoriálem a vylepšila tak své loňské umístění, kdy byla druhá. Letos druhou příčku obsadila Josefína Vojtěchová ze Slávie Praha a třetí byla z plaveckého klubu Česká Lípa Natálie Vacková.

 

Vítězům předal putovní poháry starosty MO Plzeň 3 osobně starosta městského obvodu pan Jiří Strobach.

 

Medaile a poháry věnoval náš velký podporovatel MO Plzeň 3, kterému tímto děkujeme.

Též slůvko „DÍKY“ patří všem sponzorům za to, že věnovali věcné ceny pro vítěze a zabezpečili další potřebné, protože jen tak se mohly závody uskutečnit.

 

Závěrem lze jen konstatovat, že v Plzni, na bazénu SK Radbuzy v Kozinově ulici se sešlo 135 plavkyň a plavců z 18 klubů České republiky. Doufáme, že si všichni odvezli jen pozitivní dojmy a za rok jich přijede stejně nebo ještě více.

 

Luboš Ibrmajer, viceprezident klubu.

 


 





TOPlist